dijous, 22 de març del 2012

Dijous, 22 de Març 2.012


Aquest matí en arribar he trobat na Daniela amb els infants que miraven la documentació que hi ha a les parets de l’aula. Casualitats que l’altre dia ja vaig reflexionar sobre el tema. En aquesta ocasió na Daniela demanava als infants on estaven, què feien, amb qui sortien a la foto... Sembla mentida però aquesta acció entretén moltíssim als infants, es poden passar minuts mirant la documentació, i això ho repeteixen molts dies, tot i que sempre és la mateixa, però mai es cansen, els agrada molt veure’s. I jo pens a qui no li agrada sentir-se valorat i important?
Després poc a poc han arribat més infants, na Franca i s’han anat fent coses diferents. Com es de costum s’ha jugat amb les construccions de plàstic, s’han mirat àlbums de fotos, llegit contes... Jo he arreglat amb cinta adhesiva un conte que s’ha trencat i he canviat un parell de bolquers.
Just després ja ha estat hora de menjar la fruita. Avui han tocat taronges, però aquestes les mengen amb suc. Als infants els agrada molt el suc de taronja, quan s’ha acabat na Daniela els ha donat les pells amb una cullera perquè mengessin la polpa que quedava. Dóna gust veure que deixen als infants experimentar i menjar d’aquesta manera, poc a poc, van netejant les formes fins arribar a menjar com una persona adulta, però no naixem amb els coneixements i els hem d’adquirir poc a poc, hem d’embrutar-nos molt i caure molt abans de fer-ho be! I aquesta filosofia m’agrada molt!
A continuació hem fet el ritual del cambrer que vam iniciar ahir. Trob que ha tingut èxit i me reitero que els infants en pocs dies ho assimilaran perfectament . Després hem rentat les mans i boques als infants.
Les mestres trobaven que era una mica prest per sortir al jardí, i han tret unes pintures perquè els infants dibuixessin sobre un tauler amb paper que tenen a la seva mida molt gran. També s’ha tret paper Pinotxo i cola perquè aferressin en aquest mateix paper.
Amb aquest grup és la primera experiència que veig que pintin. Els ha agradat bastant la idea i al principi han començat a pintar tots, poc a poc anaven marxant i tornant.
Na Franca ha sortit un moment al jardí i ha trobat un caragol, l’ha portat dins l’aula i un parell d’infants han tingut curiositat per aquest, s’han atracat i l’han observat, han portat un conte en el qual apareix un cargol i l’anaven cercant a cada pàgina, el posaven sobre el conte... ha estat un moment molt polit que ha sorgit de l’espontaneïtat i del qual crec que poden sorgir diferents aprenentatges.
Després d’uns minuts han trobat que era hora d’anar al jardí a jugar lliurement. Ha tornat a fer un dia esplèndid, immillorable i donava tant de plaer estar a fora, que et donés el sol que tothom ho ha agraït. Avui hem coincidit tots els grups de Asilo fora, però això no és cap impediment. Alguns infants interaccionen, d’altres no, alguns que són molt valents amb els de la seva edat, amb els més grans només observen i no diuen res... Són interaccions molt enriquidores per a ells i per a nosaltres com a observadores.
El moment del jardí dóna per molts jocs diferents: passejar pel laberint, recollir fulles, recollir flors per les mares, regar plantes, recollir pinyes, estirar-se al terra, córrer... Hem passat una estona molt agradable.
A les 11,40h aproximadament, hem entrat dins l’aula, hem rentat les mans dels infants i hem començat a preparar les coses per al dinar. El menú d’avui ha estat puré de mongetes amb pasta i verdura.
Després de dinar na Daniela i na Franca han iniciat el ritual de canvi de bolquer i neteja. Jo he estat amb la resta d’infants mentre jugant o llegint un conte.
Després na Franca ha marxat al dormitori i na Daniela i jo amb la resta al passadís, cinc minuts abans que es donés aquesta situació, se m’ha quedat dormit als braços un infant. He demanat permís si es podia quedar dormint, perquè a vegades els pares no ho volen perquè porten l’horari girat després. No tenc massa coneixement d’aquest fet, però a vegades me fan pena els infants que es queden dormits mentre mengen, si el cos els demana descansar crec que s’hauria de respectar i més amb infants tan menuts que no tenen els dos anys.
Quan han vingut a recollir tots els infants he marxat a casa, però a les 16,30h tornava a ser a l’asilo perquè avui he participat a una trobada de famílies i el cuiner. Hem estat tota la tarda cuinant plats que mengen els infants cada dia, a fi de fer un apropament, explicar el que mengen, com s’elabora, sobretot perquè sigui més saludable, conèixer com es treballa a la cuina... ha estat una experiència meravellosa, veure conversar mares que no es coneixien, també amb el cuiner, amb nosaltres, amb la representant del Ajuntament... hem xalat molt!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada