dilluns, 28 de maig del 2012

Divendres, 25 de Maig 2.012

El dia d’avui ha estat curt però intens, he pogut veure com els infants fan teatre, especificament ombres. Aquesta és la darrera sessió del curs que fan amb na Marisa sobre la por amb ombres. El primer de tot ja vaig assistir, en el qual na Marisa introduia el tema de la por mitjançant la conversa, després va representar mitjançant les ombres xineses la història de “Giovanni senze paura” i finalment convida als infants a escriure una història de por en petit grup. La segona sessió que no vaig poder assistir, va consisitir en que els infants van crear els personatges i ambients de la història que havien inventat.Quan van acabar van representar l’obra en un teatre amb les ombres xineses. Na Marisa me va dir que havia estat tot un èxit que els infants ho havien fet molt be, però me remarcava que eren infants de quart curs d’elemental, que per nosaltres és la primària, i ja són bastant grans.
La sessió d’avui s’ha fet al pis de baix perquè hi ha una fieta NEE, amb cadira de rodes i per tant perquè estigui integrada i no hi hagi barreres ho hem fet aquest espai. Perquè fos possible hem hagut de regirar l’estança perquè fos còmode per a tots, igual que hem hagut de pensar un escenari diferent, però la veritat que na Marisa pensa molt aquestes coses i ho tenia tot controlat. En rebre als infants , hem anat a la sala on serveix de reunió de l’àrea i allà haviem disposat tot el material perquè els infants es poguessin disfressar per caracteritzar els personatges de les seves històries. En estar llestos, hem anat a una sala i ens hem assegut, na Marisa ha col•locat un llençol blanc a una porta i ha posat un llum al darrera, ha explicat als infants diferents trucs perquè les accions s’entenguessin millor i anés be, S’ha fet un primer passe de tots els grups, com un assaig final en la qual representaven però na Marisa els ajudava a moure’s, com parlar, escenificar... Quan tots han fet els passes finals, hem començat les representacions finals. Jo m’he quedat com espectadora , perquè durant els assatjos ja havia estat darrera observant com es feia. M’ha agrdat molt veure, la capacitat d’improvització dels infants, veure l’expressivitat i gran capacitat de gesticulació, d’altres com és normal els costava més, però ha estat tot un èxit. L’única cosa que no m’ha agradat massa es que les mestres tutores dels infants no aturaven de parlar mentre es feia l’activitat, i això distorsionava l’ambient.
L’activitat s’ha fet molt rapidament, i quedava una mica de temps per endavant, així que na Marisa s’ha ofert per contar una novel•la pròpia de Pistoia que tant li agrada, com que la fieta NEE havia marxat a fer terapia, hem pujat a la sala del tercer pis perquè és on na Marisa conta aquestes històries i crec que es troba més còmoda. La història que ha contat ja l’havia sentida i ha tornat a tenir un gran èxit sobretot la cançoneta que canten les bruixes, la veritat que “ enganxa”. Han rigut molt i han marxat cantant: sabato, domenica, sabato, domenica e lunedì! En acabar, hem tingut bastanta feina per col•locar tot el material, estances, llums, disfresses.... Però ha valgut la pena, igual que he pogut aprofitar per xerrar amb na Marisa i que me continués explicant secrets i moltes coses interessants. Durant la realització d’aquesta activitat na Anna Paola tenia infants de l’àrea rossa fent una activitat sobre el conte del gall d’Eric Carl. L’han contat amb diapositives i després els infants han fet galls amb material de reciclatge, han quedat preciosos, però d’aquesta experiència només he pogut veure el resultat final, però les meves companyes si que han estat presents amb els infants. En acabar m’he acomiadat de n’Anna Paola perquè la setmana que ve no hi serà i hem marxat cap a casa. Me fa llàstima no poder anar més dies a l’àrea, m’he trobat molt a gust, sembla mentida però només he fet 5 dies i m’han acollit molt be, han estat molt properes. No tornaré a l’àrea fins el proper dimarts que serà el meu darrer dia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada